Fight Club
6 december'06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 The Plastic Pals Ordet ”The” är viktigt när detta bandnamn nämns, “eftersom det hette alltid banden på 60 och 70-talet”. Och ska man beskriva detta band gör man det bäst genom att citera Nöjesguidens Patrik Forshagen, “Den som kan föreställa sig Chris Spedding fronta Televison förstår precis”. Mycket gitarrer som spelar mot varandra blir det, och det är gitarrerna som är den största biten i bandet. Tillsammans har de spelat sen 2005, men första bandet bildades så tidigt som 1976, och då som nu är den största inspirationen hämtad från New York-punken, Patti Smith samt Lou Reed.
Bandets Hemsida 20:30 Martin Ekman & the Never Dancers Kvällens kanske största banduppsättning står förmodligen detta band för. Sju personer är de som ska upp på scenen, och det är soft akutisk pop som kommer att ljuda från högtalarna. Tillsammans har de spelat i ungefär ett halvår, och det blir bandets andra spelning nu på Fight Club vilket de tycker ska bli kul. I februari nästa år släpper bandet även sin kommande skiva och singel.
Bandets Hemsida 21:00 Sin Galore Vill man inte ha en bas i huvudet är det nog bäst att passa sig lite extra noga när detta på band står på scen. Basisten har nämligen en tendens att råka slå folk i huvudet med basen. En gång lyckades han till och med välta stärkaren på Berns. ”Det syns nog att vi har roligt när vi spelar live, för det är då vi har som roligast. Vi är ett svängigt band, och släpper publiken loss så gör även vi det”. Och tycker man om soulinfluerad rock är Sin Galore helt rätt band att släppa loss till.
Bandets Hemsida 21:30 Sonic Order of Happiness Våren -05 kontaktade Niklas Johansson två av sina forna bandmedlemmar från tiden tillsammans i ”Stalker”. Efter några rep spelades ett 11-låtars demoalbum in och bandnamnet spikades. När hösten började närma sig skickades en promo och efter total tystnad i ett halvår, hörde B&B Records av sig. Nu har skivan ”Foreversucker” släppts på nämnda bolag och ytterliggare en barndomsvän tillkommit. Växjö/Jönköpings baserade Sonic Order of Happiness är snygg skev punkpop då den är som bäst. Bandets Hemsida 22:00 Tremblebee För knappt två månader sen äntrade Tremblebee scenen tillsammans för första gången, och nu är det dags igen. Musiken som spelas i detta gäng beskrivs som alternativ pop eller rock, och vill man se lite dans är det bäst att hålla ett öga på basisten. Det är nämligen han som får stå för det. Att spela snabbt är roligt, men även lite långsammare låtar finns på repertoaren. När de inte spelar live håller de till i hemmastudion där nya skivan håller på att spelas in.
Bandets Hemsida 22:30 Third Stone Det sex man starka rockbandet Third Stone ser mycket fram emot spelningen på Stampen i Stockholm. Att spela just i Stockholm är det som prioriteras högst just nu eftersom ”det är de spelningarna som ger mest. Ska det vara så är det här”. Den största delen av bandet kommer nämligen från Dalarna. De vill spela ute så mycket som möjligt och få publiken uppmärksammade på att de finns. Och en hel del spelningar har det säkert hunnits med under årens gång, eftersom det här är ett rutinerat gäng som hållit på enda sedan 1992.
Bandets Hemsida