Fight Club
5 december'06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Dogs of Pompei Det blir tung svängig rock med skitiga nerstämda gitarrer i stonerrockens anda. Stärkarna lär stå på max ”eftersom rock’n’roll ska spelas högt och kännas i kroppen.” När bandet spelade på Landet gjorde de det så högt att grannarna stämde stället på grund av den höga volymen. ”Man ska alltid ge 100%”, och det lär det bli eftersom kvällens spelning kan ses som en releas för den nya plattan.
Bandets Hemsida 20:30 Daniel Seestrand Det började som ett singer songwriter-projekt som senare utvecklats till någon slags pop tillsammans med kompbandet som är med ikväll. Lite extra kul är det nu eftersom det är första gången de spelar tillsammans i denna konstellation. Till vardags håller Daniel till i Uppsala vilket gör att spelningen i Stockholm blir lite extra rolig. Och att spela live beskriver han som att landa med ett flygplan, ”då är resan klar, och kanske just den resan”.
Bandets Hemsida 21:00 Idoru Det har stått still på livefronten i ett halvår men nu är det äntligen dags för indierockbandet Idoru att komma ut och spela. Men helt still har det inte stått, utan nya låtar har repats in, och det är bland annat dessa som publiken kommer att få se. Att det är indierock bandet spelar är lite otippat eftersom medlemmarna tidigare sysslat med stilar som dödsmetal, ambient och hardcore. Men ikväll är det ett laddat gäng som levererar indierock, från början till slut.
Bandets Hemsida 21:30 Everwhere Everywhere, Everwhere och Underwear. Kärt barn har många namn. ”Snart vet vi knappt själva vad vi heter.” Det är sällan bandets namn stavas rätt, men något som är desto mer rätt i det här bandet är musiken. Här spelas hård metal med influenser från storheter som Metallica, Megadeth och Slayer. Special för ikväll är att det blir första gången bandet står på en klubbscen.
Bandets Hemsida 22:00 Regarding Time Mycket ös och röj utlovas när emo-rockbandet Regarding Time äntrar scenen på kvällens Fight Club. Till en början var det mest covers som gällde, men de har nu helt gått över till eget material. Nyligen kunde man se de spela på Fryshuset, och några andra som sett de spela många gånger är de 20 dalahästarna, trädgårdstomten och hönorna som står i replokalen.
Bandets Hemsida 22:30 Lucien 6 Informationen ej tillgänlig för tillfället! Bandets Hemsida