Fight Club
4 december'06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Noble Kama Kvällen till ära bjuder Noble Kana Fight Club-publiken på en helt ny låt. Musiken de spelar beskriver de själva som den punkigare varianten av hardcore blandat med emo, medan andra som hört dom tycker att de låter lite mer åt grungehållet. Om att spela live säger de att ”det är viktigt att man är ett roligt band att titta på och att folk inte bara minns en låt”, och själva ser de mycket fram emot spelningen.
Bandets Hemsida 20:30 Mike Kvällens spelning med skatepunk-bandet Mike blir den andra publika spelningen. Men trots det relativt nya livebandet har de redan sålt en hel del biljetter till spelningen vilket lovar gott. Själva säger de att publiken kommer få se ”fyra grabbar i 25-årsåldern som försöker spela och sjunga i ton”, och man hoppas på en hoppig publik.
Bandets Hemsida 21:00 Davie's Cop The Davies Cop är bandet som levererar indierock med popiga inslag, men man beskriver också musiken som melodisk rock’n’roll. Publiken kan vänta sig en hel del spektakulära grejer och de säger att ”grejen är lite som Seinfeld, det handlar om precis ingenting”. Hur nu det kan tolkas. Men en kul spelning kommer det att bli!
Bandets Hemsida 21:30 Tino Sieber Svenska band som åker över till Berlin för att spela finns det gott om, men kvällens alldeles egna Tino Sieber gjorde tvärtom och flyttade till Sverige. Musiken som spelas i bandet beskrivs som en blandning av melankolisk pop, indie och nyrock. Ikväll blir det dessutom nypremiär live sedan bandet släppte sin nya skiva på egna bolaget Enotom.
Bandets Hemsida 22:00 Ib Odd Vegger Derry Flynn är Ib Odd Veggers kompanjon och man beskriver det hela med att ”det är som ett band med två separata artister som har satt ihop ett band tillsammans. Vi spelar åt varandra, med varandra.” Musiken är positiv och dansant med snabba rytmer. Trots att musikerna är på vift och sättningen inte är bestämd är känns det lugnt. ”Musik kommer att framföras vilket fall som, sen om det blir med dragspel eller något annat får vi se, men en DJ är standardmedlem”.
Bandets Hemsida 22:30 Waldorf Sallad Någon ny fräsch rock blir det garanterat inte. Här blir det psykadelisk musik inspirerad av 60 och 70-talet med sköna kultband som Pink Floyd, Träd Gräs och Stenar samt Bo Hansson. Om sig själva säger de att ”det blir en återblick till tiden då musiken förknippades med kvalité och droger, till skillnad från dagens urvattnade Mc Donald’s-musik”. Kunde man sagt det bättre själv? En rolig spelning blir det med kul musik utlovas.
Bandets Hemsida