Fight Club
9 november '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Tremendous Kristoffer och Fredrik experimenterade med musik redan i tonåren. För drygt ett år sedan möttes de av en slump på Arbetsförmedlingen och strax därefter bildades bandet Tremendous. Bandet är näst intill akustiskt och på meritlistan finns bland annat en spelning på restaurangbåten Sjösidan som sjönk vid Skeppsbron i somras. På Stampen kommer inget att sjunka. Istället bjuder Tremendous på en ”klassisk spelning” à la glad pop med fin stämsång.
Bandets Hemsida 20:30 Nattas – Vi spelar rockig thrasch eller 80-tals-blackmetal, säger Johan i Nattas.
Grunden till bandet lades för drygt sju år sedan, men konstellationen vi får se på Fight Club har bara spelat ihop i ett och ett halvt år. Nattas har skivkontrakt och den första skivan, som släpptes 2005, har sålt i 3000 ex. I januari går man in i studion igen och skiva nummer två beräknas vara färdig i april. Inför torsdagen utlovas ett genomtänkt gig.
– Det ska vara bra flyt i setet. Det får aldrig kännas dött.
Bandets Hemsida 21:00 Watercase Fight Club blir premiärspelning för Watercase nya uppsättning. Basisten Fredrik har nämligen bara spelat i bandet i en månad. Annars har Watercase, som hämtar inspiration från band som Radiohead, Coldplay och U2, hela tre år på nacken. Den nya konstellationen, som sammansvetsades under en kickoff-middag, blev en nytändning för bandet.
– Det är vi mot världen nu. Vi funkar så jävla bra ihop, säger de.
Bandets Hemsida 21:30 God Damn Trio 4 Informationen ej tillgänlig för tillfället! Bandets Hemsida 22:00 Charger 66 Charger 66 är ett gäng Örebrokillar som spelar punkrock med inspiration från Motorhead och The Misfits. Bandet säger själva att de består av fyra generationer, då en medlem är född på 80-talet, en på 70-talet, en på 60-talet och en ”nästan på 50-talet”.
– Vi är unga och gamla som umgås helt enkelt, säger de med ett skratt.
I sommar drar man förhoppningsvis iväg på en Californienturné. En promotor upptäckte bandet på myspace och turnén sägs vara preliminärklar.
Bandets Hemsida 22:30 Enkåpres – Sjunger man på engelska kan man komma undan med så mycket, säger bandet Enkåpres som lirar punkpop på svenska.
Texterna handlade till en början mycket om alkohol men har nu övergått till att behandla ”bitar ur livet”. Från början fanns också en ambition att skriva politiska texter.
– Men det sket sig. Vi är inte så insatta.
Musiken beskrivs som lättlyssnad och trallvänlig med mycket melodier.
Bandets Hemsida