Fight Club
8 november '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Lisa Lindal 1 Informationen ej tillgänlig för tillfället! Bandets Hemsida 20:30 My Way – Förr var vi mer akustiska. Nu kör vi alltmer elektriskt, säger bandet My Way.
Musiken definieras idag som rock’n’roll.
– Men inte bredbent rock’n’roll utan minimalistisk.
Första skivan spelades in 2004 och i dagarna är en ny på väg. Dock tycker bandet att de ofta får till det bättre live än på skiva.
– Det blir mer känsla. Sjunger man om ett brustet hjärta så står man där och visar upp det.
Bandets Hemsida 21:00 Caroline Caroline är musikproducenten som tidigare har skrivit låtar för bland annat Fame Factory. Nu kör hon sitt eget race och uppträder på onsdagens Fight Club tillsammans med en handplockad skara musiker från hela Sverige. Sin musik beskriver hon bäst som melodiös rock med tyng och djup. Texterna ”har sitt eget språk” och handlar ofta om att gå mot strömmen. Inför framtiden har Caroline sitt mål utstakat.
– Det ska bli skiva. Det kommer bli skiva.
Bandets Hemsida 21:30 Tangerin -Vi har väl helt enkelt lättare att uttrycka oss när vi använder vårt modersmål.
Så svarar gitarristen Erik Grahn på frågan om varför Tangerin just spelar pop på svenska. För det är just det som Tangerin handlar om, betydande pop med meningsfulla texter på svenska. Bandet som åker ca 60 mil T&R för att spela i hufvudstaden lovar att ingen kommer att stå still. Det spelar ingen roll om man står på dansgolvet, i baren eller sköter spakarna vid mixerbordet."
Bandets Hemsida 22:00 Alla'ska I sann ska-anda kommer vi här få se ett tolv man starkt band på Stampens scen. Hette Julias Reagge-band på deras första spelning ute på en RKU-fest i Rinkeby men är mer ska, fast med inslag av jazz och funkbas. Bandet vill göra annorlunda ska, men är väldigt glada och har smått politiska texter ändå, som sig bör. Bandets Hemsida 22:30 Red End Red End har som många andra band svårt att placera sin musik. Efter noga övervägande kommer man fram till att musiken är en blandning av lika stora delar tung, hård och atmosfärisk rock. Det har tagit nästan de åtta år som bandet har funnits att hitta det egna soundet, men nu verkar det ändå ha satt sig. Red End utlovar en gedigen spelning med energiska och svällande riff.
– Ja, varför betvivla ett säkert koncept? säger gitarristen Erik.
Bandets Hemsida