Fight Club
7 november '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Places To Go – Vi är inte så arga som vi trodde att vi skulle vara, säger killarna i Places To Go.
Bandet bildades för ungefär ett år sedan och musiken beskrivs som emohardcore. Förutom Fight Club-spelningen på tisdag fokuserar man just nu på ett studioprojekt där den efterlängtade EP:n väntas bli klar till jul. I framtiden hoppas Places To Go kunna slå igenom i Japan.
– Där gillar de obskyr musik, säger de.
Bandets Hemsida 20:30 Dropfill – Att försöka att hålla sig till en enda stil inom metal är nästan omöjligt, säger Dropfill och menar att musiken istället följer deras känsloutveckling allt eftersom tiden går.
Varje låt blir som en ny upplevelse, inte bara för publiken utan
även för bandmedlemmarna själva. Dropfill blandar metal med en mängd andra stilar och är noga med att inte fastna i redan upptrampade spår.
– Det är sjukt roligt. Det finns inga regler.
Bandets Hemsida 21:00 The Burden – Vi har det deppigaste namnet, säger gymnasiekillarna i The Burden med ett skratt.
Bandet som lirar ”dynamisk proggpost-pop-rock” sågs senast på Fryshuset och inför tisdagens Fight Club är man grymt taggade.
– Det kommer att bli bra musik, dansmoves och spasmer.
The Burden sticker ut från många andra band med en annorlunda rolluppsättning. Sångaren Viktor sitter nämligen vid trumsetet.
Bandets Hemsida 21:30 Nober Hill Nober Hill bildades i gymnasiet av ett gäng tjejer som aldrig ens hade greppat en gitarr eller hållit i en mikrofon.
– Punkig tanke, men bandet var inte alltför bra. Nu, några år senare, har man hittat de perfekta bandmedlemmarna och håller på att få till sin andra demoinspelning. Bandet definierar idag sin musik som rock/garage/punk och ser fram emot spelningen på Fight Club.
– Folk ska vara fulla och glada. Då är vi som bäst.
Bandets Hemsida 22:00 Nancy's Dead Det blir ett kärt återseende när Nancy’s Dead ännu en gång kliver upp på Fight Club’s scen.
– Vi har blivit lite äldre sen sist, säger bandet. Och så har vi ju en del nya låtar.
Bland annat kommer publiken att få höra låten ”Last Time”, som alla i bandet har skrivit varsin del av. Vad är det då för musik som gäller?
– Har vi någon bra definition? Alternativ rock, kanske. Men varje låt är en ny genre.
Bandets Hemsida 22:30 Born Furios Born Furious är hårdrocksbandet som kommit på åttonde plats i Emergenzafestivalens Sverigefinal.
– På Fight Club kommer det att bli tung rock med mycket inlevelse, säger de.
Texterna beskrivs som mörka och destruktiva, men bandet framhåller att musiken och ”sköna melodislingor” kommer före intressanta texter.
– Musiken är ju det första som folk hör, men texten kan förstås inte vara urusel.
Bandets Hemsida