Fight Club
6 november '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Heathers Hellmachine Heather’s Hellmachine spelar rock med inspiration från bland andra Kizz och White Snake. Bandet har funnits i tre år och har under den tiden hunnit med runt 100 spelningar. Inte konstigt att nervositeten sedan länge är försvunnen.
– Men så är ju alla i bandet runt 30 också. Då har man förlorat det där pirret i magen.
Bandnamnet, det låter hårt?
– Nja... Vi gillar motorer och bilar. Men vi är inte stenhårda
Bandets Hemsida 20:30 Kogo – P3 kallar vår musik för emocore, men vi kallar den helt enkelt rock. Rock med nyanser, kontraster och melodier, säger killarna i Kogo.
För två och ett halvt år sedan släppte bandet en skiva på ett tyskt bolag och sedan dess har man hunnit med två turnéer i Tyskland och Österrike. I mars drar man iväg igen.
– Tyskar gillar vår musik, men vi försöker ju slå här hemma också.
Bandets Hemsida 21:00 Glim Glim är en duo bestående av komponenterna Rickard Sjöstedt och Eileen Barnes Bergman. Vid starten våren 2005 skrevs musik för att ackompanjera poesiföreningen Ordkommissionens texter (www.ordkommissionen.nu). Nu står dock duon på egna ben och levererar stämningar över ett brett känslomässigt spektra. Sydländsk hetta och tyska technobeats möts i en färgrik kombination och toppas med verk av videokonstnären Scott Soden. Bandets Hemsida 21:30 The Triplits 4 Informationen ej tillgänlig för tillfället! Bandets Hemsida 22:00 Mitch & Hobie Johanna sjöng tidigare i ett metalband, men ville köra lite softare och lyfta fram sina egna låtar. Tillsammans med Henrik bildade hon Mitch & Hobie som på måndag spelar halvakustisk singer-songwriter eller pop/rock på Stampens scen. Publiken kan se fram emot ”fina melodier och bra texter” av bandet som i somras packade sina instrument och drog iväg till Irland. Väl på den gröna ön blev det en rad barspelningar.
– Vi fick väldigt bra bemötande. Folk var så glada där.
Bandets Hemsida 22:30 The Northern Soundz För tre månader sen lämnade Johan och Carlos solen på hemön Madeira för att istället sprida sin musik i ett höstigt Stockholm. Som namnet vittnar om har de båda rötter i Sverige så Stockholm var ett naturligt val. Förutom måndagens Fight Club-spelning har man redan hunnit spela i bland annat Uppsala och Norrtälje. Musiken beskrivs som elektronisk pop/rock och inför måndagen hoppas man på en vaken publik.
– Vi vill få folk att dansa, säger de.
Bandets Hemsida