Fight Club Heroes
3 november '06
Plats: Allhuset
T-bana: Universtitetet
Insläpp: Kl 21.00
Entré: 40 kr
Bilder 21:30 Toffe På Bas – Det blir lite hårdare och tyngre än tidigare, avslöjar Toffe på Bas om spelningen på Allhuset.
Bandet har funnits i fyra år och spelar en sorts pop/grunge. Texterna sägs vara en aning poetiska och skrivs på svenska.
– Sjunger man på engelska känns det som man härmar någon, säger sångaren Felix.
Inför fredagens gig är förväntningarna skyhöga.
– Allhuset blir det största vi har gjort, säger de.
Bandets Hemsida 22:00 Magnus Weideskog Magnus Weideskog, som på fredag uppträder med fullt band i ryggen, har just fått skivkontrakt. EP:n släpps i oktober och första skivan väntas komma efter nyår. Inspirationen till låtskrivandet hämtar han från ”gammal pop” – så som Beatles och Simon & Garfunkel. Även om allt material skrivs av Magnus har kompbandet också ett finger med i spelet.
– Det är ju kul när alla kan bidra med nåt, säger han.
EPn "The Soul Survivor EP" har nyligen kommit ut och singeln spelas på P5 och P4. Tag med 50 kr så är skivan din!
Bandets Hemsida 22:30 Four Faces – Vi spelar poppig rock eller rockig pop, säger killarna i Four Faces. Bandet bildades för ett år sedan då gitarristen Gustav träffade basisten Patrik genom ett one-night-stand. Allt föll på plats på direkten och idag är Four Faces ett taggat band med mycket glöd. Musiken ser de som en verklighetsflykt och en chans att leva ut sina drömmar.
– Det är annat än att sitta i kassan på ICA, säger Patrik.
Bandets Hemsida 23:00 The Exploding Boy – På Stampen tog ölen slut efter att vi spelat, säger Exploding Boy med ett skratt.
Bandet spelar alternativ indirock med 80-talsinfluenser och sedan starten i februari tycks allt ha gått i rätt riktning. Spelningar runt om i Sverige, livegigs i P3 Lab, tidningsintervjuer och studioinspelningar.
– Det är inte ofta det går så här lätt, säger de.
Enda kruxet skulle väl vara att gitarristen Lars är i Japan just nu. Men det löser Exploding Boy lätt med att kalla in Maria från bandet Chasing Charlie.
Bandets Hemsida 23:30 Dreamboy - Vi är helt kära i vårt sound. Men det kommer nog alltid att finnas någon som blir provocerad av oss och måste påpeka det. Precis som på högstadiet, om man var ful i håret var såklart någon eller några tvungna att påpeka att man var ful i håret. Kan man inte få vara ful i håret eller spela musik med ”amerikanskt” sound i fred? Vi varken kan eller vill låta på något annat sätt. Åtminstone inte just nu, vi vet ju inte vad som händer längre fram! Dreamboy kommer aldrig bli ”nästa stora grej”, vilket känns befriande. Vi satsar allt vi har på att bli ”nästa jättebra grej” istället. Bandets Hemsida