Fight Club Heroes
28 oktober '06
Plats: Tanto, Ringvägen 24
T-bana: Zinkenstam
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Helena Alsterhed På lördag uppträder Helena Alsterhed själv på Tantogårdens scen. Singer-songwritern spelade på Fight Club i våras och har sedan dess bland annat synts på Debaser. Dessutom förbereder hon just nu en skivinspelning. Helena började skriva musik när hon var 14 år och beskriver sina låtar som härlig musik med mycket känsla. När trillar idéerna över henne?
– Jag brukar komma på bra saker när jag diskar, säger hon.
Bandets Hemsida 20:30 RFT - Det ska bli jävligt kul att lira på ett bra ställe. Vi har inte gigat på länge, konstaterar bandmedlemmarna i RFT.
RFT spelar en sorts grunge uppblandat med pop. Det är svängigt, men samtidigt tungt. Musiken skriver de tillsammans och för det mesta fungerar samarbetet bra, även om gitarristen Linus ibland kan vara lite utav en diktator. Det viktigaste för RFT är att ha kul - har man det så syns det på scenen, säger sångerskan Monika.
Bandets Hemsida 21:00 The Paperfaces 3 Informationen ej tillgänlig för tillfället! Bandets Hemsida 21:30 Autopilot Society – Glad musik? Nej, vem vill lyssna på det? undrar Autopilot Society som själva spelar ”dyster” rock med popinslag.
Att skriva musik är som att rensa hjärnan, berättar bandet. Texterna handlar om kärlek på ett eller annat sätt, men man funderar även över så kallade ”2000-talssjukdomar”. Inför lördagen utlovas mycket ös och ett ännu bättre gig än då bandet lirade på Fight Club senast.
– Vi har jobbat mycket på vårt sound och material, säger de.
Bandets Hemsida 22:00 Winslow Sedan senast vi såg Winslow har allt gått med en rasande fart. Skivkontraktet är fixat och inspelningen av skivan sätter förhoppningsvis igång i december.
– Det känns jättebra. Vi har massa energi nu, säger bandet.
Musiken har under de tre år som Winslow funnits dragit åt lite olika håll, men har nu landat i en countryinspirerad pop/rock. Inför spelningen på lördag är man oerhört taggade.
– Det ska bli skitkul att spela på Tanto! Vi har ju aldrig spelat där förut.
Bandets Hemsida 22:30 Breakaway Fraction Breakaway Fraction spelar pop hardcore med influenser från många olika håll. På sin meritlista har de en rad spelningar på klubbar runt om i stan - dessutom har man varit förband till Blindside. Spelningen på Heroes kommer att bjuda på så mycket ös som möjligt. Frågan är dock hur det blir med texterna?
– Jag brukar improvisera texter i replokalen, säger Emil i bandet. Texterna till lördagens låtar får jag väl skriva ihop i veckan.
Bandets Hemsida