Fight Club
5 oktober '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 The Mohawk Mamas – Den här konstellationen har bara funnits i sju månader men det känns som 16 år, säger medlemmarna i Mohawk Mamas.
Spelningen på torsdag blir första klubbspelningen för killarna som till vardags läser naturlinjen på gymnasiet. Musiken beskrivs som heavy funk med rockinslag och texterna sägs handla om ”sånt man vill göra i vår ålder”. Som vadå?
– Ja… Sex, sex och åter sex.
Bandets Hemsida 20:30 Red Head Army Det har varit ett tufft år för Red Hed Army. Sedan vi senast såg dem på Fight Club har blindtarmsoperationer och lumpenvistelser stört repandet. Nu är de dock tillbaka på scenen med nya låtar och nytt sound. Bandet, som spelar punkrock med hardcorekänsla, utlovar rejält med drag på torsdag.
– Publiken ska gå därifrån och känna sig överkörda. På ett positivt sätt.
Bandets Hemsida 21:00 Basically The Same Basically The Same från Dalarna spelar vacker och drivig melankolisk poprock med både känsla och kraft. Saga, Linnea, Isak, Einar, Karl och Tobias älskar att stå på scenen - vilket resulterat i ett flitigt spelande det senaste året då bandet har gjort över 40 spelningar runtom i Sverige, spelat på Club Fabulous i London och gjort ett livegig på SR P4." Bandets Hemsida 21:30 Error Error Die Error Error Die spelar gubbindi med inspiration från bland annat Wedding Present. Bandet har funnits i åtta år men sedan ett halvår tillbaka har man ny gitarrist. Även Error Error Die har tidigare spelat på Fight Club och inför torsdagen lovar man att bjuda på den bästa spelningen någonsin. Just nu håller man på och knåpar på en egen video till en av låtarna på den färdiginspelade EP:n och i framtiden hoppas man på fler inspelningsprojekt.
Bandets Hemsida 22:00 Another Nation's National Anthem Bandet bildades när samtliga medlemmar fortfarande gick i nian. Killarna hade känt varandra sedan 7-årsåldern och trots att ingen av den spelade något instrument bestämde man sig för att bilda ett band. Idag är Another Nation’s National Anthem ett indiband som spelar alternativ rock med poppiga tongångar.
– Vi har utvecklats i takt med varandra, säger de.
Och samarbetet i replokalen?
– Allt som vi gör har vi enats om. Det låter ungefär som alliansen det här.
Bandets Hemsida 22:30 Echo Kid – Jag skapar nog bäst på hösten. En regnig mörk kväll, säger Mikael i bandet Echo Kid.
Citatet får illustrera ett band som drar sig mot det mystiska, vars musik beskrivs som magisk pop med ett stort sound. Även texterna är fyllda av mystik och baseras på utvalda ord.
– De finns inom mig och kommer till genom bilder i mitt huvud. Där finns karaktärer som gör olika saker, berättar Mikael.
Bandets Hemsida