Fight Club
4 oktober '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Chasing Charlie Sedan vi sist såg tjejerna i Chasing Charlie på Fight Club har de hunnit med en hel del. Ny demo och klubbspelningar i London. Om några veckor går de in i studion igen. Bandet, som spelar rock’n’roll, har lirat ihop i tre år och inför onsdagens spelning utlovas ös och mycket känsla.
– Sen hoppas vi förstås att det blir fullt framför scen, säger de.
Bandets Hemsida 20:30 Picture It – Säger man ett ord känns det på ett sätt, sjunger man det känns det på ett annat.
Det säger Viktor Björnberg som förutom musiker även är skådespelare. Bandet han framträder med på onsdag har funnits i tre år och tillsammans spelar de pop på svenska. Eller på småländska, kanske man ska säga.
– Det kommer bli vacker musik och lite softa låtar. Det viktiga för mig är värmen och innehållet.
Bandets Hemsida 21:00 Morland – Vi har valt att bara spela upptempolåtar, säger medlemmarna i Morland.
Tjugo minuters full fart med extremt poppig högenergirock är alltså vad vi har att vänta oss. Dessutom blir det ”refrängigt, med mycket kör”. Morland kommer även att köra sin allra senaste låt som de precis har spelat in. Senare i höst drar bandet västerut för att spela upp sin musik på några bolag i England.
Bandets Hemsida 21:30 Someone Även när det gäller Someone blir det ett kärt återseende på Fight Club. Det var snart ett halvår sedan vi senast fick lyssna till bandet som hämtar inspiration från storheter som The Doors och Depeche Mode samt till sångaren vars röst för tankarna till David Bowie. Förväntningarna inför onsdagens spelning är enorma.
– Vi ska in och dominera. Det blir ett kompakt set – explosivt.
Bandets Hemsida 22:00 Minnesota Svängig, skön och ösig rock’n’roll. Där har ni Shake The Nation. Konstellationen vi får se på onsdag har bara funnits i ett år men har redan haft närmare 20 spelningar. Bland annat har man tidigare lirat på Fight Club.
– Vi hoppas att det går lika bra som sist – eller bättre, säger Stefan i bandet.
Och framtiden?
– Fortsätter det i den här takten kommer det att gå bra.
Bandets Hemsida 22:30 Shake The Nation Picture It är en poptrio som fick sin form våren 06. Bröderna Stadell tyckte att det var hög tid att göra nåott ihop, så basisten Olov Stadell erbjöd klasskompisen Erik Johansson trumstolen och bandet var ett faktum. Musiken har både en lättsam och poppig ton men också en tyngre, mer melankolisk sida.
Det blir en del stämsång från både Olov och Erik, och bandet tror att de tillsammans kan erbjuda ett underhållande, vackert och kraftfullt gig på Fight Club den 4:e oktober.
Bandets Hemsida