Fight Club
2 oktober '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Tam Tapir Tam Tapir, som tidigare hette Devi, spelar nervig pop med svenska texter. Efter att ha spelat utan basist i många år är bandet sedan några månader tillbaka fulltaligt. Spelningen på måndag blir premiärgig för den nya konstellationen.
– Allt känns helt rätt nu, säger de.
Det som kanske skiljer Tam Tapir från andra band är att de är väldigt melodiintresserade.
– När vi skriver en låt utgår vi från melodier snarare än från ackord.
Bandets Hemsida 20:30 Sweet Heart Auctioneer – Det kommer att bli allt från lastbilsvals till kofångarjazz, säger Sweetheart Auctioneer om spelningen på Fight Club.
Mer specifikt spelar bandet en sorts pop med inslag av country och americana. Fight Club kan i och med sexmannabandet för första gången stolt presentera en cellist på scenen. Utöver detta bjuds på mycket hjärta och smärta samt melodisk gitarrorienterad musik.
Bandets Hemsida 21:00 Vienna Heat Vienna Heat är bandet från Växjö som under sommaren bland annat spelat på lundakarnevalen och arvikafestivalen. De spelar 60-talspop och den främsta inspirationskällan är Bob Dylan. I våras släppte de EPn 'Baby, When We Danced' och öppningsspåret 'Shake your shoes' har bland annat varit med i Groove samt vunnit internettävlingen lokas bubblare. Bandets Hemsida 21:30 Limbus Limbus är Uppsalabandet som spelar snabb och energisk punkrock. Vissa i bandet har spelat tillsammans i sju år men uppsättningen som vi får se på måndag är bara ett år gammal. Inför spelningen utlovas mycket svett, ös och röj på scenen. Publiken kan också spetsa in sig på originella texter med symboliskt och mytologiskt språk.
– Jag försöker bryta mot konventionerna, säger sångaren och låtskrivaren Leo. Texterna är en konst, inspirerad av poesin.
Bandets Hemsida 22:00 Challis – Det är egentligen ingen som lyssnar på texten från början, säger bandet och menar att musiken är det viktigaste för dem.
Challis låtar hamnar någonstans under begreppet pop/rock. Någon tydligare genre vill de inte fastna i, då målet är att spela en så varierad musik som möjligt.
– Det värsta som finns är band som bara har lugna låtar, säger de.
Bandets Hemsida 22:30 White Mans Overbite Det blir ännu en premiärspelning när det 60-tals-influerade pop-/rockbandet White Mans Overbite går upp på scen på måndag.
– Det är lite nervöst, men det blir kul att se vad man får för respons, säger sångaren Olof.
Dagen till ära får Olof förstärkning av en ny sångerska i bandet.
– Det kommer bli rock med stämsång, säger han. Rock som är mjuk i kanten.
Bandets Hemsida