Fight Club
7 september '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Heart†kreuz I januari 2004 kom sångaren Thomasu hem från Japan med drömmar om ett band. Strax därefter bildades Heart†kreuz som spelar visuell rock med inspiration från solens rike. Texterna är viktiga för bandet, men de kan också vara en källa till konflikt. Medan övriga bandmedlemmar är inne på mörker försöker Thomasu vara mer positiv.
– Det finns alldeles för många band som skriver om ”det oändliga mörkret i min själ”, säger han.
Bandets Hemsida 20:30 The Tourist En del av medlemmarna i bandet har spelat tillsammans i 15 år, men den sammansättning som vi får se på torsdag är bara två år gammal. The Tourist spelar pop/rock och beskriver sig själva som ett band som hela tiden går sakta men säkert framåt. Energi och mycket ljud är ingredienserna som ska få fart på publiken på Fight Club.
– En publik ska inte stå med armarna i kors, säger de.
Bandets Hemsida 21:00 Four Faces – Vi spelar poppig rock eller rockig pop, säger killarna i Four Faces.
Bandet bildades för ett år sedan då gitarristen Gustav träffade basisten Patrik genom ett one-night-stand. Allt föll på plats på direkten och idag är Four Faces ett taggat band med mycket glöd. Musiken ser de som en verklighetsflykt och en chans att leva ut sina drömmar.
– Det är annat än att sitta i kassan på ICA, säger Patrik.
Bandets Hemsida 21:30 Jellyfish Syndrome – Ni kan vänta er fyra stiliga herrar och något som är intressant att lyssna på, säger Jellyfish Syndrome om spelningen på Fight Club.
Kanske blir det även lite improvisation på scenen av bandet som lirat tillsammans i fyra år. Även kroppsspråket är något som publiken bör kolla in. Den senaste spelningen fick nämligen benämningen ”bisarr teater”.
Bandets Hemsida 22:00 Benny Willman Benny är en singer-songwriter med influenser från country, blues och folkmusik. Musik är något som han har sysslat med så länge han kan minnas och han kommer aldrig att sluta spela.
– Musiken är en del av livet, precis som att fiska eller dricka kaffe, säger han.
Inspirationen till sångtexterna hämtar han från sitt eget liv och på torsdag hoppas han att publiken blir berörd av låtarna.
Bandets Hemsida 22:30 Diva Musiken beskrivs som glamhårdrock och inspirationen till låtarna kommer från 80-talet. Bandet har funnits i ungefär ett år, men har redan hunnit med runt 40 spelningar. Bland annat har man tidigare spelat på Molotov Studios klubbar. Inför torsdagen lovar Diva att bjuda på en grym scenshow på Stampen.
– Skriv Stockholms stolthet. Det räcker, säger de.
Bandets Hemsida