Fight Club
6 september '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Jordan Jordan är ett nytt band som på några månader har hunnit få mycket uppmärksamhet för sin musik, vilken beskrivs som ”kompetent och internationellt gångbar alternativ rock med klockrena melodier”. I maj släpptes debutsingeln med spåren ”Hands united” och "Stay". Singeln har mottagits mycket väl av allt från vanliga lyssnare till radiostationer, tidningar och branschfolk – inte bara i Sverige utan också internationellt. Bandets Hemsida 20:30 The Bloody Romance Bandet har funnits i tre och ett halvt år, men konstellationen som uppträder på Fight Club har bara spelat ihop i två månader. Musiken beskriver de bäst som anglofil rock. The Bloody Romance är fast beslutna att slå igenom och faktum är att ett bra skivbolag nyligen har visat intresse. Mer än så törs de inte avslöja. Strategin inför onsdagen är att komma så sent som möjligt till Stampen.
- Det funkar inte att smeka fansen innan, säger de.
Bandets Hemsida 21:00 Happy Puppy Det här är sista chansen att få se Happy Puppy på en längre tid. Sångaren Johan drar nämligen iväg till Japan i höst och sen vet ingen vad som händer. Bandet spelar poprock och har tidigare uppträtt på Fight Club. I vanliga fall lirar Happy Puppy utan basist, men kvällen till ära intar en gästbasist scenen. En annan nyhet är att Johan har pluggat på sina egna texter:
- Det finns sångare som kan alla texter och sångare som får det att låta som om de kan dem. Jag har tillhört den senare gruppen, men blivit bättre.
Bandets Hemsida 21:30 Royale Madness Royale Madness har svårt att sätta en stämpel på sin musik, men en definition kan vara stilren prettopunk. Inför spelningen på Fight Club utlovas en helt ny scenshow som kommer att vara "helt galen". Överhuvudtaget strävar Royale Madness efter att vara ett bra liveband.
- Vi är bättre på scenen än på skivan, säger gitarristen Mattias.
Bandets Hemsida 22:00 Heartland -Vår musik riktar sig till alla, men den går nog bättre hem hos folk som är över 25, säger medlemmarna i bandet Heartland.
Killarna spelar amerikansk rock och har precis blivit klara med sin EP. Spelningen på Fight Club kan därför sägas vara något utav ett releasegig. Publiken kommer att bjudas på en bra show och klassisk rock av ett band som brinner för det de gör.
Bandets Hemsida 22:30 Elderidge Bröderna Niklas och Tobias har spelat musik tillsammans sedan långt tillbaka.
- Det är egentligen vi som är Elderidge. Sen tar vi in folk som jobbar med oss, berättar de.
Konstellationen som framträder på onsdagen har i ungefär ett års tid spelat lugn rock tillsammans. Att vara bröder och lira i samma band fungerar bra.
- Vi vet hur vi vill att det ska vara innan vi ens har hunnit prata med varandra.
Bandets Hemsida