Fight Club
5 september '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 RFT - Det ska bli jävligt kul att lira på ett bra ställe. Vi har inte gigat på länge, konstaterar bandmedlemmarna i RFT.
RFT spelar en sorts grunge uppblandat med pop. Det är svängigt, men samtidigt tungt. Musiken skriver de tillsammans och för det mesta fungerar samarbetet bra, även om gitarristen Linus ibland kan vara lite utav en diktator. Det viktigaste för RFT är att ha kul - har man det så syns det på scenen, säger sångerskan Monika.
Bandets Hemsida 20:30 High Overdrive High Overdrive bildades i februari i år, men bandet har redan hunnit med 15-20 spelningar. Influenserna hämtar de från bland andra AC/DC och Guns N Roses. Inför tisdagsspelningen utlovas ordentligt röj på scenen, tunga riff och mycket image. Vad gäller låttexter avslöjar bandet att de inte är alltför meningsfulla.
- Det blir väl mest sex, drugs & rock'n'roll.
Bandets Hemsida 21:00 Tyranex Tyranex är heavy metal-bandet som lirar old school med två tjejer längst fram. Bandet har precis avslutat inspelningen av sin demo och är förväntansfulla inför sin första officiella spelning. Mycket ös, energi och ilska i konstruktiv form är vad vi har att förvänta oss av Tyranex på tisdag. Att två tjejer - Linnéa och Paloma - frontar kan tyckas ovanligt.
- Tjejer prioriterar ofta en annan typ av musik, men vi ville ha den hårdare stilen, säger de.
Bandets Hemsida 21:30 Ho Chi Minh Howlers Att bandnamnet skulle ha någon politisk betydelse avfärdar Ho Chi Minh Howlers genast. Däremot tycker de att Vietnamkriget är en cool era i historien och faktiskt har de ju en låt som handlar om kalla kriget. Bandet spelar svensk garagerock med breda influenser. I repertoaren finns både metal och treackords-rock'n'roll. Ho Chi Minh Howlers ser sig främst som ett liveband och man kan aldrig veta vad som händer på scen.
- Jag kanske drar av mig byxorna, vem vet? säger sångaren Andreas.
Bandets Hemsida 22:00 Cut Lips Cut Lips spelar hårdrock eller LA-rock och inspireras av "det bästa från det mesta". Spelningen på Fight Club blir första giget efter en färdiginspelad demo.
- Det kommer bli ett jävla ös och vi kommer köra över allt och alla, lovar de.
Ambitionen är att i framtiden kunna livnära sig på musiken och på frågan var Cut Lips befinner sig om fem år svarar de snabbt att de då har varsin swimmingpool.
Bandets Hemsida 22:30 Donald Rock'n'roll med mycket skrammel och oljud. Så beskriver Donald, som bildades 2002, sin musikstil. Showen är viktigt och bandet berättar att de nästan befinner sig i trance på scenen. Dessutom lovar de att "hoppa runt som idioter" på Fight Club. Kanske kommer tisdagskvällen till och med att toppa bandets senaste spelning som hölls på Berzeli Bar.
- Folk var helt tokiga och det var ös på hög volym!
Bandets Hemsida