Fight Club
4 september '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Infantilt Inferno Infantilt Inferno spelar instrumental elektronisk musik. Sina låtar beskriver de som "musik på riktigt", där fokus läggs på komposition och ljud.
- Vi söker oss till klanger som är musikaliskt intressanta, berättar bandet. Varje ljud från syntarna är kopplade till en speciell känsla eller idé. Bandet är väldigt liveorienterat och kan göra det mesta på scen, vilket kommer visa sig på måndag då publiken bjuds in i Infantilt Infernos egna universum.
Bandets Hemsida 20:30 SAM SAM - eller Lars Lindblad - började spela gitarr som åttaåring och har sedan högstadiet lirat musik i många olika band. Han beskriver sig själv som en person som gillar att hålla i trådarna och kanske är det därför som han nu har satsat på ett soloprojekt. Helt själv är han dock inte utan framträder på måndag tillsammans med sitt kompband. Tillsammans lovar de att göra allt för att smitta av sig glädjen av SAM's musik. Bandets Hemsida 21:00 Moving Picture Svängig, Beatlesinspirerad digmusik - så sammanfattar Moving Picture sina låtar.
- Vi moderniserar urrocken, säger bandet och menar att det idag inte finns så många band med influenser från 60- och 70-talet.
Även om sångaren Jesper skriver de flesta av låtarna får alla lägga sin egen touch på materialet. På scen lever de sig in ordentligt i musiken och publiken brukar ofta ha svårt att stå still!
Bandets Hemsida 21:30 A Sudden Burst Of Optimism När en text ska komma till i replokalen brukar bandets sångare Daniel först få ur sig obegripliga läten som övriga medlemmar kallar Danielesiska. Efter hand formas dock idéer till riktiga ord och lite konstiga, men roliga texter sammanfogas med musiken.
- Vi har gjort ett eget universum som vi befolkar med figurer, säger Daniel.
Själva musiken beskriver han bäst som tokrock och spelningen på Fight Club utlovas bli A Sudden Burst of Optimism's bästa hitills.
Bandets Hemsida 22:00 OhWeBe OhWeBe har funnits sedan 2003 och består av fyra killar i 21 -22 årsåldern. Själva kallar de sin musik för punkrock N roll, men folk får kalla det vad de vill. I bandet lyssnas det mest på Rancid, Social Distortion, Backyard Babies, Lars Frederiksen and the bastards och Guns N roses. Det viktigaste för OhWeBe är att vara ett bra liveband och inför måndag utlovas mycket svett, snygga hopp och munspel! Bandets Hemsida 22:30 Pull My Finger Pull My Finger är ett punkband som har spelat tillsammans sedan 2002. September är en riktig "gigmånad" för bandet och man laddar ordentligt inför spelningen på Stampen. Publiken kan se fram emot mycket ös och enorm energi från scenen.
- Vi satsar mer på att ha kul och att publiken ska ha kul än att allt ska vara perfekt, berättar sångaren och basisten Bobo Skipper.
Bandets Hemsida