Plats: Riddarkällaren, Södra Riddarholmshamnen 19
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60kr

22 Sept.-05

 

Download flyer (pdf)

Bilder från kvällen!

 

     

 

20:00 Ink
Bandet startades 2002 för att rädda rocken. –Det kanske låter klyschigt men energin i rocken var borta, säger trummisen i Ink. Han beskriver
musiken som energisk rock med romantiska inslag. Referenserna är många men han vill markera att band som Stone Roses och James Addiction har haft stor betydelse för Ink.

 


Kolla in hemsidan

20:30 Winslow
Olle säger att dom spelar pop med country-influenser i bästa Loosegoats och Ryan Adamsstilen medan Jens påpekar att ”det är ju kul att spela det man vill spela utan att känna sig begränsade av en genre”. Winslow är för övrigt en stad i Arizona, USA, där man tillverkar hästsadlar. Ganska så country.

 

 

21:00 Dislocated
Allt blev bra när vi kickade gitarristen och skaffade replokal hos Molotov Studios, säger bandets trummis Mattias. Grabbarna i Dislocated träffades på Söderhof en våt lördagskväll och sedan dess har ambitionen varit att spela glad metal med mycket synt. Musiken är enligt dem själva mer glad och rolig än hård.

 
 

21:30 Jellyfish Syndrome
Jellyfish är ett av världens tuffaste band. Vid ett tillfälle satt det en kille framför baskaggen hela spelningen och såg uttråkad ut bara för att kaggen inte skulle glida iväg. Även om de kanske inte är världens mest spexande band på scen så experimenterar de hej vilt, har bland annat tvärflöjt och funktionsgenerator. Dom säger sig vara ”ganska stoner”.

 


Kolla in hemsidan

 

 

22:00 The People
Sen i december har The People jobbat hårt. I början av året spelade de på Alcazars klubb 100% Osignat och slog publikrekord. Hela maj har de varit lediga och ser nu mer än fram emot att få spela på Fight Club. Dom spelar hårt och har en massa roliga influenser, allt från Misfits till Sabbath till The Beatles. Bluesrock är ett bra epitet för deras musik.

 


Kolla in hemsidan

 

22:30 The Revelling Blind
Det här bandet spelar verkligen inte jazz till 50 procent, även om somliga i bandet helst vill spela ”svängig rock med jazzinfluenser”. Som tur är ger pianot det hela en spirituell The Doors-känsla finns det men dom har inga som helst ambitioner att återuppliva 60/70-talen.

 
Kolla in hemsidan