Plats: Riddarkällaren, Södra Riddarholmshamnen 19
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60kr

21 Sept.-05

 

Download flyer (pdf)

Bilder från kvällen!

 

     

 

20:00 Skiller
Skiller bildades i Täby för tre år sedan av ett gäng kompisar som alla gillade att lyssna på hårdrock och metal. Från början sysslade de fem killarna med sport men insåg snabbt att det fick man ju inga brudar på. Skiller hävdar att dom egentligen inte har ett specifikt sound utan att det ändras från låt till låt, dom lovar i vilket fall fest på scen och i publiken.

 


Kolla in hemsidan

20:30 Milfoil
Namnet är den latinska beteckningen för rölleka, en växt med helande krafter. Bandet träffades på rockmusikerlinjen där de alla gick under 2003 och har kämpat hårt med sångerskan Tinas alla alster sedan dess. Live kan dom bli nästan magiska att se, Tina lovar att publiken alltid älskar det dom får. Bandet jobbar sig åt rockhållet, lite Ryan Adams, lite U2.

 


Kolla in hemsidan

21:00 Mingå
Mingå hävdar att dom mest lökar, plus att de vägrar berätta var namnet kommer ifrån. Dom säger även att det är mycket jazzharmonier i låtarna fast det är rock dom spelar, definitivt inte jazzinfluerad rock. Dom låter rätt mycket som The Police med inslag av Queens of the Stone Age. En förändring av låtarna mellan varje spelning utlovas.

 
Kolla in hemsidan
 

21:30 ELiTE
Kanske att det blir slagsmål på scen under denna första spelning med ELiTE när det nu kom fram att gitarristen har fem andra band. De har inga som helst planer på att bli mer seriösa än att de kanske repar lite innan spelningen. Ambitioner att ta över världen saknas, ELiTE är först och främst det roligaste i deras liv. Porrfunk, tror jag musiken kallas.

 


Kolla in hemsidan

 

 

22:00 Sailor & I
Det här är bandet som träffades på en fotbollsplan i Bandhagen.
– Vår musik är en blandning av The Beatles och ja… Lasse Berghagen(!), säger Alexander. Bandet influeras av den amerikanska popen och stora band som Smashing Pumpkins och U2.

 


Kolla in hemsidan

 

22:30 MICK
Det osar sex, diesel och läder om bandet MICK. Fyramannabandet har alla jobb i klädbutiker men har lagt ner mer tid på att snacka om musik än att sälja kläder. Musiken beskrivs som ”tyngre än 60talsgarage” på väg mot 80talet, bristen på dubbla gitarrer fylls ut av en femsträngad bas. Namnet är mest av allt störigt hävdar dom.

 
Kolla in hemsidan